Nova generacija čistog zraka!

Nova generacija čistog zraka!

Zrak u zatvorenim prostorijama često je znatno zagađeniji od zraka izvana, a zagađivači zraka uvijek nađu put u naš dom. Onečišćenje zraka najčešće uzrokuju alergeni poput peludi, prašina, perut kućnih ljubimaca, dim, formaldehid  ili ostale neželjene čestice uzrokovane onečišćenjem okoliša. Kako većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru, što više želimo izbjegavati izloženost lošoj kvaliteti zraka koja može nepovoljno utjecati na cjelokupno zdravstveno stanje. Korištenje pročišćivača zraka pomoći će stvoriti čišći, zdraviji zrak i stvoriti bolju kvalitetu zraka u prostorijama u kojima boravite.

Xiaomi je predstavio novu, 4. generaciju još tiših, efikasnijih, praktičnijih i dugotrajnijih pametnih pročišćivača zraka s tehnologijom negativnih iona i unaprjeđenom mogućnosti filtracije!

Negativni ioni pomažu u čišćenju zraka, primjerice vežući se za čestice prašine, uklanjajući ih tako iz zraka, ali rezultiraju i dodatanim osjećajem čistoće zraka. Njihovi HEPA filteri dodatno su unaprijeđeni u odnosu na prethodnu generaciju te su povećani promjer i visina. Također, povećan je broj nabora filtera, koji je uz visinu, povećao površinu filtrirajućeg materijala i količina aktivnog ugljena.

Nova generacija pametnih pročišćivača nastavlja tradiciju dizajna četvrtastog okomitog s ulazom zraka od 360° sa svih strana i dizajnom izlaza zraka na vrhu. Za razliku od prošlih generacija, nova gornja rešetka može se ukloniti odvrtanjem što znatno olakšava čišćenje lopatica ventilatora i zračnih kanala te izbjegava sekundarnu kontaminaciju.

No, ono što nas posebno zanima su njihove karakteristike i mogućnost pročišćavanja prostora:

Vrijedno je napomenuti, što se tiče pročišćivača - veličina je bitna! Ako postavite pročišćivač manjeg kapaciteta u preveliku prostoriju, navedeni možda neće postići optimalne rezultate i u potpunosti pročistiti prostor. Zbog toga pripazite koji je model optimalan za veličinu prostorija u vašem domu.

Xiaomi Smart Air Purifier 4 PROMi 4 Pro pročišćivač zraka koristi PM2.5 i PM10 laserski senzori visoke preciznosti i uživo će otkriti zagađivače zraka poput prašine, peruti kućnih ljubimaca, peludi, sitnih čestica i sl.


Što se tiče performansi, Mi Air Purifier 4 Pro može isporučiti 8330 L čistog zraka u minuti! Uz kapacitet čišćenja PCADR (Particle Clean Air Delivery Rate) od 500m³/h (FCADR 185m³/h), eliminira 99,97% peruti kućnih ljubimaca, prašine, peludi, dima, TVOC i sitnih čestica veličine čak 0,3 mikrona. Po intenzitetu, za pročišćavanje prostora od 165 ㎡ potreban bi bio samo jedan sat!
Mi Air Purifier 4 Pro optimiziran je za prostorije do 60㎡!Xiaomi Smart Air Purifier 4Mi Smart Air Purifier 4 pročišćivač zraka koristi PM2.5 senzor temperature i vlage visoke preciznosti i također će uživo u stvarnom vremenu otkriti zagađivače zraka poput prašine, peruti kućnih ljubimaca, peludi, sitnih čestica...

Uz kapacitet čišćenja PCADR (Particle Clean Air Delivery Rate) od 400m³/h (FCADR 150m³/h), Smart Air Purifier 4 eliminira 99,97% peruti kućnih ljubimaca, prašine, peludi, dima, TVOC i sitnih čestica veličine čak 0,3 mikrona. Po intenzitetu, za pročišćavanje prostora od 130 ㎡ potreban bi bio samo jedan sat! Novi Mi Smart Air Purifier 4 optimalan je za prostorije do 48㎡.Aqara senzor kvalitete zraka, temperature i vlageVeć smo napomenuli kako kvaliteta zraka kojeg udišemo ima ogroman utjecaj na zdravlje. Zato je važno u svakom trenutku znati kakvoću zraka kojeg udišemo  u prostorijama gdje najviše boravimo - primjerice kod kuće ili u uredu. Novi Aqara senzor kvalitete zraka je kompaktan (samo 4.16 × 7.6 × 1.4 cm), inteligentan, trostruki senzorski uređaj koji prati razinu štetnih tvari - TVOC, kao i temperaturu i vlagu u prostoriji.


No, što znače navedene kratice? VOC (engl. Volatile Organic Compounds - TVOC ili VOC) su organski spojevi koji zagađuju zrak u zatvorenom prostoru i mogu biti štetni za zdravlje. Većina tih tvari emitira se iz proizvoda koje svakodnevno koristimo, kao što su sprejevi, aerosoli, osvježivači zraka, insekticidi, ljepilo, novi namještaj, elektronički uređaji i sl.

 
Kao i sve senzore Aqara pametnog doma, senzor kvalitete zraka potrebno je spojiti na Aqara HUB/Gateway. Pomoću HUB-a ćete biti u mogućnosti povezati i ostale pametne uređaje te po vašim preferencama postaviti dodatne procese automatizacije.

Svi komentari


Ostavite odgovor