Redmi Note 8 izazov - put u najekstremnije uvjete Antarktike

Redmi Note 8 izazov - put u najekstremnije uvjete Antarktike

REDMI NOTE 8 - PUT U NAJEKSTREMNIJE UVJETE

Redmi Note serija uvijek prihvaća nove izazove! Prošle godine Redmi Note 7 otputovao je u svemir i vratio se s niz prekrasnih fotografija. 

Na visini od 35375m Note 7 ne samo što se uspio oduprijeti ekstremno niskim temperaturama i teškim uvjetima visoke atmosfere blizu svemira, već je zahvaljujući 48MP senzoru bio u stanju snimati i jasne fotografije visoke kvalitete.

Ove godine Xiaomi je odlučio pomaknuti granice visoke izdrživosti prethodne Redmi Note 7 serije i novu Note 8 seriju odvesti u najekstremnije točke Zemlje.

Uz samo 24h pripreme, spakirali su torbe i odlučili se uputiti u ekstremnije uvjete od onih koje je prošla prethodna serija - u ekstremne uvjete Antarktike. Ondje će u potpunosti iskušati Redmi Note 8 seriju, a njom bilježe put kroz polarni kraj. Neke od fotki snimljene Note 8 uređajima možete pogledati u nastavku.

Glavni izvor fotki je 4K (8.000 x 6.000 piksela) četverostruka kamera Note 8 mobilnog uređaja koja dolazi sa 48 MP primarnim Samsung s5kgm1 senzorom sa veličinom piksela od 0.8μm, 1.6μm 4 u 1 Super Pixel tehnologijom za poboljšanu kvalitetu noćnih fotografija, autofokusom, 6 leća i otvorom blende f/1.75. Glavnoj kameri su pridružene još tri kamere, od kojih prva dolazi sa OmniVision širokokutnim (120°) senzorom koji ima veličinu piksela od 1.12μm te otvor blende f/2.2. Treća kamera dolazi sa 2 MP senzorom dubine sa veličinom piksela od 1.75μm te otvorom blende f/2.4 i autofokusom. Posljednja makro kamera omogućuje fotkanje iz blizine od samo 2cm, a raspolaže sa 2 MP senzorom sa veličinom piksela od 1.75μm te otvorom blende f/2.4.

Note 8 Pro prvi je implementirao UHD 4K 64MP četverostruku kameru (9248x6936 piksela). Na raspolaganju je primarna 4K 30 fps kamera za snimanje fotografija sa Samsung ISOCELL Bright GW1 senzorom sa veličinom piksela od 0.8µm i otvorom blende od f/1.9. Kao i na Note 8 modelu, uz primarnu kameru Pro inačice pridodane su još tri kamere. Prva od njih je širokokutna kamera od 8MP s OmniVision širokokutnim (120°) senzorom koji ima veličinu piksela od 1.12μm i otvor blende f/2.2. Makro objektiv te dubinski objektiv također imaju veličinu piksela od 1.75μm te otvor blende f/2.4. Glavna je kamera opremljena PDAF autofokusom. 

Kako prolazi ekspedicija u polarnim krajevima te sve fotke i videozapise koje su prikupili možete pronaći ovdje.

Svi komentari


Ostavite odgovor