Najprodavanije

Yeelight A2001C450 pametna stropna svjetiljka - bijela

119,00 EUR
s PDV-om
000817

Svjetlina 3500lm, za prostorije 10 do 15 m², temperatura boje između 2700K i 6500K, indeks boja Ra ≥ 95, SLISAON tehnologija, Bluetooth daljinski upravljač, glasovno upravljanje, pametna aplikacija, životni vijek ≥25.000 sati, IP50

Količina

Yeelight A2001 LED - C450 stropna svjetiljka

Unesite svjetlost u svoj dom, doživite prave boje, potaknite koncentraciju tijekom dana i zaštitite oči uvečer!

Zahvaljujući velikom kutu snopa zraka i izdašnoj svjetlećoj površini, Yeelight A2001 LED stropno svjetlo 450 osvjetljava svaki kut prostorije (od 10 do 15 m²). Prozirni akrilni materijal stvara meku svjetlost koja ne zasljepljuje oči čak i pri maksimalnoj svjetlini (3500 lm). Prema potrebi, može se podesiti jačina svjetlosti, a možete podesiti i temperaturu boje - od toplog do hladnog bijelog svjetla.

Stropne svjetiljke Yeelight A2001 serije slijede HCL (Human Centric Lighting) pristup, prema kojem se rasvjeta usklađuje s rasvjetnim potrebama ljudskog bioritma. Prije samo nekoliko godina istraživači su otkrili živčane stanice u mrežnici oka koje nisu odgovorne za gledanje, već prilagođavaju unutarnji sat čovjeka – na temelju sunčeve svjetlosti. Sunčeva svjetlost ima različitu boju svjetla u svako doba dana i tako kontrolira naš bioritam. Obraća se autonomnom središnjem živčanom sustavu, koji zauzvrat kontrolira hormonalne žlijezde i metabolizam. To znači: hladna, plavkasta nijansa u rasvjeti je poput jutarnjeg dnevnog svjetla i signalizira tijelu da je rano jutro. Ako se takvo svjetlo koristi u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima, može doći čak i do poremećaja spavanja.

Zahvaljujući podesivoj temperaturi boje (2700–6500 K), Yeelight stropne svjetiljke iz serije A2001 mogu imitirati krivulju temperature boje sunčeve svjetlosti, pružajući tako odgovarajuće svjetlo u bilo koje doba dana. Danju su to prilično hladniji tonovi (između 4000 K i 5500 K), koji potiču koncentraciju i borbu protiv umora, a navečer su to prilično topliji tonovi (između 2800 K i 3500 K), koji odišu ugodom i pripremaju tijelo za spavanje.
Za noć postoji poseban način rada koji se zove "moonlight mode". Mekana svjetlost nalik mjesčini je laka, ugodna za oči i osvjetljava prostoriju tek toliko da ne morate tapkati u mraku.
Sve ove postavke dostupne su u aplikaciji Yeelight.

Tijekom stotina tisuća godina evolucije, ljudsko oko se naviklo na prirodnu svjetlost sunca. Stoga, što je umjetni izvor svjetlosti više nalik sunčevoj svjetlosti, to je ugodniji za oko. Indeks prikaza boja (CRI ili Ra vrijednost) pokazuje koliko se boje objekata reproduciraju pod određenim izvorom svjetlosti. Sunčeva svjetlost ima CRI od 100. To znači - što je veća vrijednost CRI žarulje, to je sličnija sunčevoj svjetlosti. Stropne svjetiljke A2001 koriste visokokvalitetne LED diode s CRI od 95.
Osim navedenog, svjetlost naprednih LED dioda ima vrlo nizak udio plave svjetlosti. Plavo svjetlo valne duljine između 420 nm i 450 nm ima snažan prodorni potencijal i može oštetiti rožnicu, očnu leću, pa čak i mrežnicu. To se posebno odnosi na osjetljive dječje oči. Baš zbog toga Yeelight stropne svjetiljke A2001 nastoje osigurati svijetle boje i pružiti zdravije osvjetljenje.

Upoznajte višestruke načine upravljanja rasvjetom - aplikacijom, govorom, prekidačem svjetla i daljinskim upravljačem.
Svjetiljkom možete vrlo jednostavno upravljati glasovnom naredbom (Google, Alexa, HomeKit, SmartThings) ili putem svog pametnog telefona - s Yeelight aplikacijom. Postoje i još dvije praktične opcije upravljanja kada mobilni telefon nije pri ruci: Yeelight Bluetooth daljinski upravljač i Yeelight Bluetooth pametni prekidač (prodaje se zasebno). Prednost u odnosu na konvencionalni prekidač za svjetlo (koji naravno i dalje radi) je - ako koristite Bluetooth prekidač za svjetlo, napajanje svjetiljke se ne prekida i lampe ostaju online u aplikaciji i povezane s glasovnim asistentom.

U aplikaciji Yeelight možete postaviti rasporede za automatsko paljenje i isključivanje svjetiljki. Na ovaj način možete navečer zaspati s prigušenim svjetlima, a da ne rade cijelu noć. Ili se možete lagano probuditi ujutro sa svjetlom koje polako postaje sve svjetlije. U aplikaciji ćete također pronaći unaprijed postavljene svjetlosne scene ili možete spremiti svoje omiljene postavke kako biste stvorili savršenu atmosferu samo jednim klikom.

Serija A2001
omogućuje jednostavnu ugradnju i čišćenje jer ima višeslojni dizajn poklopca svjetiljke kako bi se spriječio ulazak prašine i insekata. To znači da svjetleća površina uvijek ostaje sjajna i bistra. Poput prethodnih inačica Yeelight stropni lampi, C450 također koristi inovativni dizajn uz kliznu bravu na stropnom nosaču, što jamči brzu i jednostavnu ugradnju.

Brand
YEELIGHT
Model
Yeelight A2001C450
Boja
Bijela
Jamstvo
1 godina

Posebne reference

5 proizvoda u istoj kategoriji: