CIJENE, NAČIN PLAĆANJA I VRIJEME ISPORUKE

Molimo sve kupce da pročitaju Uvjete prodaje Smartus.hr internet trgovine (webshopa).

U nastavku donosimo sažete OSNOVNE INFORMACIJE:

- Prilikom odabira proizvoda, njegova cijena je izražena s uključenim PDV-om. Cijene su iskazane dvojno, u kunama (kn) i eurima (€/EUR), pri čemu se primjenjuje službeni fiksni tečaj konverzije 1 € = 7.53450 kn, sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/2022-803).

- U tu cijenu nisu uključeni troškovi dostave koje se obračunavaju na kraju narudžbe te dodaju ukupnom iznosu narudžbe. Dostava se naplaćuje 30kn (3.98€) za sve narudžbe čiji je iznos manji od 1000 kn (132.72€). Dostava se vrši dostavnom službom GLS ili ovisno o veličini paketa putem dostavne službe HP.

- U slučaju da vam je potreban R1 račun za vašu narudžbu, prilikom narudžbe ga možete zatražiti automatski na jednostavan način - popunjavanjem potrebnih podataka u naznačena polja. Također, možete ga zatražiti e-mailom tako da na adresu prodaja@smartus.hr pošaljite zahtjev za R1 računom sa svim potrebnim podacima.

Dostava obrađene narudžbe najčešće se vrši kroz 1-2 radna dana, no, prema Uvjetima prodaje, moguće je produžiti rok dostave za manje otoke i ostale manje dostupne lokacije. Također, ako je na proizvodu posebno naznačena prednarudžba ili posebno navedena otprema, dostava će se izvršiti kroz 1-2 radna dana od naznačenog dana.

PLAĆANJE naručenih proizvoda moguće je izvršiti na sljedeće načine:

E-banking - uplatom na račun HR0223600001502987301

Plaćanje po dostavi (pouzeće) - gotovina ili jednokratna kartična uplata - plaćanje cjelog iznosa odjednom kuriru GLS distributera prilikom dostave.

Maksimalan iznos narudžbe pouzećem ne može biti veći od 12500kn (1659.03€) jer navedeni iznos prelazi maksimalnu moguću transakciju pouzećem GLS distributera. Narudžba s većim iznosom pouzeća neće biti valjana i navedena će se otkazati. Za narudžbe veće od navedenog iznosa, moguće je odabrati druge načine uplate.

- Jednokratno i obročno plaćanje platnim karticama

Kupac može izvršiti plaćanje putem platnih kartica Zagrebačke banke, Erste banke i PBZ banke (jednokratno i u ratama).

Kartično plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice.

JEDNOKRATNO KARTIČNO PLAĆANJE moguće je izvršiti platnim platnim karticama Zagrebačke banke, Erste banke i PBZ banke:

  • Visa, Mastercard® i Maestro®, Vpay, Diners Club i Discover karticama

OBROČNO KARTIČNO PLAĆANJE moguće je izvršiti narednim platnim karticama:

  • ZABA Mastercard® karticama na 2 - 12 rata
  • ZABA Visa karticama na 2 - 12 rata
  • Erste Visa karticama na 2 - 12 rata
  • Erste Mastercard® i Maestro® karticama na 2 - 12 rata
  • Diners Club i Discover karticama na 2 - 12 rata
  • PBZ Visa Inspire na 2 - 12 rate
  • PBZ Visa Premium na 2 - 6 rata 

    disco45.jpg

 

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

CIJENE i NARUDŽBE

- Na cijene proizvoda primjenjuje se službeni fiksni tečaj konverzije 1 € = 7.53450 kn, sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/2022-803).

- Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške.

- Prodavatelj sukladno Uvjetima prodaje može mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za webshop. Isto tako, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. 

- Kupac koji je izvršio narudžbu obvezuje se naručenu robu platiti tvrtki Smartus d.o.o. 

- Ukoliko uplata nije izvršena u roku od 72 sata, Prodavatelj zadržava pravo otkazivanja narudžbe.

- Ako je uplata uredno izvršena te vidljiva na računu prodavatelja, prodavatelj će odmah odraditi proces isporuke naručenog/ih proizvoda na navedenu adresu od strane Kupca.

- U slučaju da kupac nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

- Naručene proizvode isporučujemo putem odabrane kurirske službe (GLS) koji dostavu vrše nakon zaprimljene narudžbe i vidljive uplate (izuzev preuzimanja po pouzeću). Paket se priprema te predaje kurirskoj službi u poslijepodnevnim satima.

- Kupac će na broj koji je naveo prilikom narudžbe zaprimiti sms GLS distributera da je njegova pošiljka zaprimljena i da će biti obaviješten o vremenu dostave. 

- U slučaju da odabranog proizvoda nema na zalihama ili nekih drugih utjecaja na što se može ili ne može predvidjeti, Prodavatelj je što prije moguće dužan obavijestiti Kupca te Kupac može raskinuti ugovor i tražiti povrat novca (ako je uplata izvršena) ili pristati na naknadni rok za isporuku. 

- U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

 

U rokove za isporuku ne računaju se:

- dan prijema narudžbe/zahtjeva

- vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca

- vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv

- neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka.