CIJENE, UVJETI, ROKOVI PLAĆANJA I VRIJEME ISPORUKE

Molimo sve kupce da pročitaju Uvjete prodaje Smartus.hr internet trgovine (webshopa).

U nastavku donosimo osnovne informacije vezane uz plaćanje:

- Prilikom odabira proizvoda, njegova cijena je izražena u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, kuna (KN) sa uključenim PDV-om.

- U tu cijenu nisu uključeni troškovi dostave koje se obračunavaju na kraju narudžbe te dodaju ukupnom iznosu narudžbe. Dostava se naplaćuje 30kn za sve narudžbe čiji je iznos manji od 500kn.

- Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške.

- Prodavatelj sukladno Uvjetima prodaje može mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za webshop. Isto tako, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. 

- Kupac koji je sastavio svoju narudžbu se obvezuje da naručenu robu plati tvrtki Smartus d.o.o. koja se nalazi u samoj ponudi koja se dostavlja Kupcu.

- Ukoliko uplata ne bude izvršena u navedenom roku (72 sata), Prodavatelj će postupiti po naknadno izvršenoj uplati, a ako ne dođe do isporuke iz opravdanih razloga, ugovor će se jednostavno raskinuti i iztvršiti povrat uplaćenih sredstava ako ih je bilo.

- Ako je uplata uredno izvršena te vidljiva na računu prodavatelja, prodavatelj će odmah odraditi proces isporuke naručenog/ih proizvoda na navedenu adresu od strane Kupca.

- U slučaju da Kupac želi platiti gotovinom, potrebno je odabrati plaćanje pouzećem. Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. 

- U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

- E-bankingom

- Plaćanje po dostavi (pouzeće) -gotovina- plaćanje cjelog iznosa odjednom.

Maksimalan iznos narudžbe pouzećem ne može biti veći od 12500kn jer navedeni iznos prelazi maksimalnu moguću transakciju pouzećem GLS distributera. Narudžba s većim iznosom pouzeća neće biti valjana i navedena će se otkazati. Za narudžbe veće od navedenog iznosa, moguće je odabrati druge načine uplate.

- Plaćanje jednokratno i obročno platnim karticama narednih banaka:

Kupac može izvršiti plaćanje putem platnih kartica Zagrebačke banke, Erste banke i PBZ banke (jednokratno i u ratama) pri čemu se naplaćuje naknada u iznosu od 5% od ukupne cijene narudžbe (sa PDV-om).*

*Prilikom plaćanja karticama, u promotivnom periodu od 30.9.2021. do 22.10.2021. neće se naplaćivati naknada za obročno i kartično plaćanje u iznosu od 5%. Navedena naknada će tijekom trajanja akcije iznositi 0.0%

Cijena narudžbe pojedinog artikla za kupce koji plaćaju platnim karticama prikazana je na stranici proizvoda s uvećanjem iznosa od 5% naknade za jednokratno i obročno plaćanje, a naznačena je prilikom vršenja i potvrde narudžbe.

Kartično plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice.

JEDNOKRATNO KARTIČNO PLAĆANJE moguće je izvršiti platnim platnim karticama Zagrebačke banke, Erste banke i PBZ banke:

- Diners Club i Discover, Vpay, Visa, Mastercard® i Maestro® karticama

OBROČNO KARTIČNO PLAĆANJE moguće je izvršiti narednim platnim karticama:

- Zagrebačka banka: Mastercard®, Visa Business, Visa Avenue Mall, FIFA Visa karticama na 2 - 12 rata

- Erste banka (MBNet grupacija): Diners Club i Discover, Visa, Mastercard® i Maestro® karticama na 2 - 12 rata

- PBZ banka: Visa Inspire na 2 - 12 rata

                    Visa Premium na 2 - 6 rata 

    disco45.jpg

 

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

U slučaju da vam treba R1 račun za vašu narudžbu, možete ga zatražiti na jednostavan način.

Na mail prodaja@smartus.hr pošaljite zahtjev za R1 račun sa svim potrebnim podacima i prilikom dostave dobit ćete  R1 račun.

- Naručene proizvode isporučujemo putem odabrane kurirske službe (GLS) koji nakon zaprimljene narudžbe i vidljive uplate (izuzev preuzimanja po pouzeću), paket se priprema te predaje kurirskoj službi u poslijepodnevnim satima.

- Kupac će na broj koji je naveo prilikom narudžbe zaprimiti sms da je njegova pošiljka zaprimljena i da će biti obaviješten o vremenu dostave. 

- Dostava narudžbe se najčešće vrši kroz 48h (radnim danima), no moguća je dostava kroz 2-3 radna dana na manjim otocima i ostalim manje dostupnim lokacijama.

- U slučaju da odabranog proizvoda nema na zalihama ili nekih drugih utjecaja na što se može ili ne može predvidjeti, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca. 

- Kupac može raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. 

- U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

 

U rokove za isporuku ne računaju se:

- dan prijema narudžbe/zahtjeva

- vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca

- vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv

- neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka.