CIJENE, UVJETI, ROKOVI PLAĆANJA I VRIJEME ISPORUKE

Molimo sve kupce da pročitaju Uvjete prodaje Smartus.hr internet trgovine (webshopa).

U nastavku donosimo osnovne informacije vezane uz plaćanje:

- Prilikom odabira proizvoda, njegova cijena je izražena u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, kuna (KN) sa uključenim PDV-om.

- U tu cijenu nisu uključeni troškovi dostave koje se obračunavaju na kraju narudžbe te dodaju ukupnom iznosu narudžbe. Dostava se naplaćuje 30kn za sve narudžbe čiji je iznos manji od 500kn.

- Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške.

- Prodavatelj sukladno Uvjetima prodaje može mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za webshop. Isto tako, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. 

- Kupac koji je sastavio svoju narudžbu se obvezuje da naručenu robu plati tvrtki Smartus d.o.o. koja se nalazi u samoj ponudi koja se dostavlja Kupcu.

- Ukoliko uplata ne bude izvršena u navedenom roku (72 sata), Prodavatelj će postupiti po naknadno izvršenoj uplati, a ako ne dođe do isporuke iz opravdanih razloga, ugovor će se jednostavno raskinuti i iztvršiti povrat uplaćenih sredstava ako ih je bilo.

- Ako je uplata uredno izvršena te vidljiva na računu prodavatelja, prodavatelj će odmah odraditi proces isporuke naručenog/ih proizvoda na navedenu adresu od strane Kupca.

- U slučaju da Kupac želi platiti gotovinom, potrebno je odabrati plaćanje pouzećem. Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. 

- U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

- E-bankingom

- Plaćanje po dostavi (pouzeće) -gotovina- plaćanje cjelog iznosa odjednom

- (uskoro mogućnost i kartičnog plaćanja)

U slučaju da vam treba R1 račun za vašu narudžbu, možete ga zatražiti na jednostavan način.

Na mail prodaja@smartus.hr pošaljite zahtjev za R1 račun sa svim potrebnim podacima i prilikom dostave dobit ćete  R1 račun.

- Naručene proizvode isporučujemo putem odabrane kurirske službe (GLS) koji nakon zaprimljene narudžbe i vidljive uplate (izuzev preuzimanja po pouzeću), paket se priprema te predaje kurirskoj službi u poslijepodnevnim satima.

- Kupac će na broj koji je naveo prilikom narudžbe zaprimiti sms da je njegova pošiljka zaprimljena i da će biti obaviješten o vremenu dostave. 

- Dostava narudžbe se najčešće vrši kroz 48h (radnim danima), no moguća je dostava kroz 2-3 radna dana na manjim otocima i ostalim manje dostupnim lokacijama.

- U slučaju da odabranog proizvoda nema na zalihama ili nekih drugih utjecaja na što se može ili ne može predvidjeti, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca. 

- Kupac može raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. 

- U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

 

U rokove za isporuku ne računaju se:

- dan prijema narudžbe/zahtjeva

- vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca

- vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv

- neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka.