Zašto odabrati pametni WC za mačke?

Zašto odabrati pametni WC za mačke?


Kada je riječ o našim voljenim kućnim ljubimcima, uvijek ćemo nastojati osigurati im optimalno okruženje u kojem će boraviti. Izuzev pažnje i prehrane, jedan od prvih koraka za koje ćemo se pobrinuti je - higijena.

Čista kutija s pijeskom – automatska, pametna ili pak ona obična, nezaobilazna je u svakom mačjem domu te je osnovna i neophodna stavka za optimalno okruženje svih vrsta kućnih mačaka.  Čisti pijesak će pomoći spriječiti urinarne infekcije, pridonjeti umanjenju stresa i pomoći održati čist i ugodan okoliš.

No, svako zanemarivanje održavanja higijene kutije s pijeskom može uzrokovati sasvim suprotan efekt. Baš zbog toga, pametni WC koji se čisti samostalno predstavlja značajan tehnološki korak naprijed koji će uz vaš minimalan angažman pomoći održati higijenu na vrhunskoj razini.

Najbitniji element svakog samočistećeg WC-a ipak je eliminacija potrebe za ručnim uklanjanjem otpada. Ova funkcija ne samo da će osloboditi vlasnika svakodnevnog neželjenog posla, već će znatno pomoći da kutija s pijeskom stalno ostaje čista, što je bitan čimbenik za mačke koje su notorno pažljive oko higijene.

Također, čisto i mirisno okruženje za obavljanje nužde umanjuje stres vaše mačke. Mačke su stvorenja navike, a pametni WC pruža dosljedno čisto i predvidljivo okruženje kojega će uvijek moći koristiti, smanjujući tako potencijalni stres.

Ono što je gotovo podjednako bitno je i učinkovita kontrola neugodnih mirisa. Dakle, visokokvalitetni samočisteći WC-i najčešće su opremljeni inteligentnim sustavima za čišćenje, filterima i ventilacijskim sustavima. Oni ne samo da održavaju zrak čistim, već sprječavaju širenje neugodnih mirisa po vašem domu.

Uvijek nam se nameće pitanje – je li pametni WC nužan za zdrav život naših mačaka? Naravno da ne – ali ga znatno olakšava. Dakle, ovi pametni tehnološki uređaji osmišljeni su kako bi vlasnicima mačaka olakšali živote dok istovremeno poboljšavaju mačje iskustvo korištenja toaleta te dodatno prate njihove aktivnosti.

Na što obratiti pažnju pri kupnji pametnog automatskog WC-a?

Ako ste se odlučili za kupnju pametnog automatskog WC-a, prilikom biranja modela važno je uzeti u obzir veličinu vaše mačke, broj mačaka u vašem domu i naravno neke vaše osobne preference (jer će WC ipak stajati u vašem domu i biti sastavni dio kućanstva). No, obavezno provjerite je li samočisteći WC kompatibilan s različitim vrstama pijeska za mačke. Također, ako ste već odlučili uložiti znatan iznos u pametni WC, provjerite dodatne funkcije i ima li sigurnosni sustav te možete li ga spojiti na aplikaciju za pametni telefon koja vam omogućuje upravljanje, daljinski nadzor pijeska i praćenje navika / zdravstvenog stanja vaše mačke.

Preporučili bismo - PETKIT

PETKIT pametni samočisteći WC-i opremljeni su sofisticiranim automatskim mehanizmima za čišćenje. Ovi uređaji koriste senzore kako bi otkrili kada je mačka završila svoj "posao" kako bi po njenom izlasku "krenuli u akciju". WC će tako odvojiti otpad od čistih granula i premjestiti ga u za to predviđen spremnik. Na vama je samo da povremeno uzmete vrećicu i bacite je kad zaprimite obavijest (cca 1-2x tjedno ako imate 2 mačke). Također, senzori će se pobrinuti za sigurnost. Primjerice, zaustaviti će se proces čišćenja ako je mačka radoznala i krene prema wc-u dok se odvaja otpad.

Senzori će Vam putem aplikacije pružiti uvid u težinu vaše mačke te učestalosti obavljanja nužde što će uvelike pomoći pri praćenju zdravstvenog stanja vaše mačke.

PETKIT pametni WC-i pogodni su za dijeljenje ako imate više od jedne mačke u kući. :) Dakle, konstantno čist sustav potaknuti će vaše mačke da bez problema dijele WC.  Mačke često radije ne koriste pijesak koji je već zaprljan od drugih mačaka, ali sa samočistećim sustavom – to više nije problem.

Ono što je bitno, PETKIT WC-i su kompatibilni sa bilo kojom vrstom pijeska koji se gruda (clumping cat litter), a kad dođe vrijeme za to - jednostavno se rasklapaju, čiste i peru.


Koji model odabrati – PETKIT Pura X ili PETKIT Pura MAX?


Oba PETKIT modela imaju sofisticirani mehanizam za pražnjenje, xSecure System napredan sustav zaštite i obavijesti te sustav za čišćenje i dezodoriranje uz Pura Air sprej. Također, oba mogu koristiti više mačaka a pružaju mogućnost upravljanja aplikacijom i praćenja težine i frekvencije obavljanja nužde. Oba pametna WC-a možete i dodatno prilagođavati u aplikaciji te postaviti parametre po vlastitim preferencama.

Koja je razlika? Ukratko i najbitnije – veličina unutrašnjosti. :)
Iako je nešto viša, što pridodaje simpatičnom izgledu, Pura X se preporuča za korištenje mačaka težine do 8kg. Pura MAX je nešto tradicionalnijeg i šireg izgleda, veće zapremine te se preporučuje za korištenje čak i većih mačaka.

.



Više informacija o PETKIT PURA X saznajte ovdje.

.

.



Više informacija o PETKIT PURA MAX saznajte ovdje.

Svi komentari

Leave a Reply