IZJAVA O PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI PODATAKA

- Identitet kupca, primjerice ime, prezime, adresa i slično se smatraju pod osobnim podacima te se odnosi na bilo koju fizičku osobu.

- Obrada takvih podataka je svaka radnja dal automatskim sredstvima ili ne, prikupljanje, snimanje, spremanje,uvid, korištenje, blokiranje, brisanje ili uništavanje te provedba drugih operacija s tim podacima.

- Ukoliko se korisnik/kupac registrira na našu web stranicu, on time daje zasebnu suglasnost da Prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke u određenu svrhu. 

- Svaka registracijska forma može zahtjevati zasebnu privolu osim onih nužnih za sklapanje ugovora.

- Smartus d.o.o. ima obvezu da neće zloupotrebljavati osobne podatke korisnika koji navode svoje osobne podatke u narudžbi niti ih bez vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, izuzevši slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. 

- Svi podaci o korisniku su strogo na čuvanju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. 

- Djelatnici Smartus d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

- Smartus d.o.o. prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza, odnosno izvršenje ugovora koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.). 

- Radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti, Smartus d.o.o. koristit će isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice.

- Smartus d.o.o. prikupljenih podataka od strane korisnika  koristi za marketinške kampanje po posebno privoli.

- Kupac je dužan ako dođe do promjene podataka tipa adrese stanovanja i slično, promjenu izvršiti i u korisničkim podacima. 

- U slučaju da promjene kupac ne izvrši, Smartus d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe, isporuke proizvoda ili usluge ili netočnih podataka u računu.

-Ako Kupac ne želi da Prodavatelj više obrađuje osobne podatke koje je Korisnik unio prilikom registracije ili prilikom davanja podataka za ispororuku proizvoda,može zahtijevati  brisanje, ispravak ili prijenos podataka te mora to Prodavatelju javiti, i to putem e-maila prodaja@smartus.hr.

- Rok čuvanja podataka Kupaca od strane Prodavatelja sukladno je GDPR odredbi, nakon čega se osobni podaci brišu. 

- Smartus.hr obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Smartus.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Jednostrani raskid ugovora 

- Kupac može jednostrano raskinuti ugovor  u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Detalje možete provjeriti u Uvjetima prodaje Smartus.hr stranice koje pronađite ovdje.

 

- Kupac koji raskida ugovor, dužan je sam snositi izravne troškove povrata proizvoda te je isto tako kupac odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Više informacija potražite u Uvjetima prodaje.

- Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te se ne dostavi Prodavatelju u Uvjetima prodaje zadanom roku, smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

- Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužani ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. 

 

Kolačići

- Putem naših “kolačića” dobivati ćemo te zadržati informacije o Vašem posjetu našoj web shop stranici, kako ste koristili različite djelove naše web stranice kako bismo analizirali i razumjeli način na koji korisnici koriste web stranicu.

- Kako bi održali web stranicu i osigurali da sve bude na očekivanoj razini, koristit ćemo ovu tehnologiju “kolačića” koji su poznati kao male datoteke koje šaljemo na Vaš uređaj/računalo te kako bi im mogli pristupiti.

- “Kolačići” mogu biti privremeni ili trajni. Ne zadaju poteškoće Vama na uređaju/računalu već nama pokazuju ono što zanima korisnike koji posjećuju našu web stranicu kako bi ju poboljšali uz Vašu pomoć prihvaćanja “kolačića”.

- Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.